Wij hebben de ambitie om iedereen te laten groeien, of je nu een starter of een professional bent. Wij bieden dé kappersopleiding en jij leert van de beste experts op het gebied van haar!

De Hairstylist-opleiding van The Hair.School is de allerbeste plek om te starten aan je toekomst als kapper. Na slechts één jaar heb je alle kennis van een goede basiskapper in huis, weet je alles van de laatste trends en heb je een persoonlijke signature in jouw haarcreaties ontwikkeld.

Vergeleken met andere kappersopleidingen is dit twee tot drie keer sneller. Door onze zeer praktijkgerichte lessen, kun je snel een ijzersterke basis neerzetten, waarbij je al veel ervaring hebt opgedaan. Deel jij de passie voor mooi haar? Iedereen die aanleg heeft voor ons vak, en graag wil leren helpen wij deze opleiding doorlopen.

1 JAAR

ÉÉN DAG PER WEEK

EN JIJ MAG JEZELF HAIRSTYLIST NOEMEN!

 

FREEHAND
TECHNIEKEN

FOR LONG HAIR

ECAILLE
Bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van verschillende kleuren en tinten. Ook wordt deze techniek op een hoop verschillende manieren ingezet. Het haar wordt hier meer in vakken verdeeld en zo gekleurd

BALAYAGE
Hierbij wordt zo’n 50% van het haar opgelicht, zo creëer je extra diepte in het haar. Het mooiste is om je natuurlijke haarkleur te gebruiken als basis, zodat je Hair. Color mooi kan uitgroeien.

FALLAYAGE
Fallayage is een winterse variant op balayage. Omdat er in de winter weinig Hollandse sun te zien is om je haar te kissen, is er een winterse variant bedacht, fallayage dus, om je haarkleur helemaal bij het seizoen te laten passen.

FLAMBOYAGE
Flamboyage; deze nieuwe manier van haar verven is zo sterk door het innovatieve kleurinstrument. Hierbij wil je gekleurd haar eruit laten zien alsof het door de natuur gemaakt is, de kleurtechniek staat daarom ook zo dicht mogelijk bij de natuur. Zelfs met felle kleuren heeft het nog een natuurlijke look, daarnaast vermindert dit het uitgroei effect.

OMBRÉ
Bij de ombré wordt er nog meer van het haar opgelicht, zo’n 70% vanaf de punten gezien. Het effect is dan ook dat je vanaf de aanzet naar de punten lichter gaat. Alleen blijft maar een klein deel van het haar de basiskleur behouden, waardoor het minder natuurlijk oogt dan een balayage

SOMBRÉ
Het basisidee is nog steeds de ombré maar bij deze trend is de overgang een stuk subtieler en zachter. Door te werken met meerdere kleuren krijg je het meest natuurlijke effect. De tint bij de aanzet wordt subtiel verweven door de lengtes zodat er geen abrupt contrast meer zit tussen aanzet en uiteinde.

COLORMELTY
Bij colormelting is de aanzet de basiskleur die uitloopt en halverwege het haar wordt het steeds lichter richting de punten. De overloop is zeer natuurlijk.

STROBING
Deze techniek houdt in dat je kiest voor strategisch geplaatste highlights die je gezicht als het ware shapen. Bij hair strobing worden highlights zo geplaatst dat de positieve punten van je gezicht extra worden benadrukt én je kunt hiermee ook je gezichtsvorm ‘corrigeren’.

SHADOW TONING
De schaduwtechniek zorgt ervoor dat je langer kunt wachten met het bijwerken van de aangebrachte kleur, daardoor kun je met de shadow toning-techniek tot zelfs zes maanden vooruit zonder opnieuw je haar te verven. Kortom: meer effect en minder onderhoud.

BRONDE
Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van de ombré. Bij bronde is de basis donker en wordt er een klein percentage opgelicht. Hierbij wordt vooral gewerkt met meerdere bruintinten, maar soms ook met wat (donker)blonde plukken.

BABYLIGHTS
Babylights zijn lichtere plukken aan de voorkant, rondom het gezicht, met een zacht verloop naar achteren. De plukjes vooraan worden vanaf de hoofdhuid ingezet en verder naar achteren zakt dit steeds verder naar beneden.

HIGHLIGHTS
High- en lowlights worden gezet vanaf de hoofdhuid tot in de punten. Meestal worden de plukken in (aluminium) folie gedaan. Het nadeel van highlights is dat je na een paar weken al een uitgroei hebt.

FREEHAND
TECHNIEKEN

FOR SHORT HAIR

BALAYAGE
Hierbij wordt zo’n 50% van het haar opgelicht, zo creëer je extra diepte in het haar. Het mooiste is om je natuurlijke haarkleur te gebruiken als basis. Zodat je Hair.Color mooi kan uitgroeien.

DOUBLE LIGHTS
Unieke kleurlagen extra aandacht geven door middel van prachtige double lights. Deze effecten komen weer helemaal terug in de tijd en geven wat meer persoonlijkheid aan je look!

HINTS OF LIGHTS
Slank, gepolijst en onmiskenbaar sexy, dit eenvoudige kapsel is echt allesbehalve tam. De gladde rechte strengen lokken verfijning uit en de rijke donkere chocoladetinten zijn net zo glamoureus als altijd. Met een paar verspreide stukjes lichtbruin is er een vleugje lichtheid en contrast dat volume spreekt, hoewel ze minimaal zijn.

BRONDE
Het haar er natuurlijk uit laten zien is een belangrijk element om te kiezen voor balayagehaarkleuring, zoals duidelijk te zien is in deze fantastische bob. De mix van blond en bruin zorgt voor die immer populaire ‘bronde’ afwerking, die het warrig maakt, maar het toch gepolijst en strak houdt en zorgt voor het perfecte kapsel voor werk of schooldag

SOFT SANDY SHADES
Het ziet er meteen aantrekkelijk uit, deze look. Wij voegen wat zandachtige tonen toe aan haar vrij donkerblonde basis, verlichten haar tint en creëeren een gladde en zijdeachtige finish die zeer veel warmte geeft.

FLAMBOYAGE
Flamboyage; deze nieuwe manier van haar verven is zo sterk door het inovatieve kleurinstrument. Hierbij wil je gekleurd haar eruit laten zien alsof het door de natuur is gemaakt. De kleurtechniek staat daarom zo dicht mogelijk bij de natuur. Zelfs met felle kleuren heeft het nog een natuurlijke look, daarnaast verminderd dit het uitgroei effect.